Onze vleesveehouderijen hebben allemaal runderen van het Franse ras Limousin. Deze dieren worden duurzaam, dier- en milieuvriendelijk gehouden. De maïs, tarwe en het gras dat op het land van onze boerderijen verbouwd worden zijn bestemd voor de runderen die op stal staan. Het krachtvoer kopen we bij, maar is speciaal samengesteld en wordt uitsluitend afgenomen bij gecertificeerde voerleveranciers. Het stro dat overblijft na het dorsen wordt gebruikt om de dieren in te laten liggen.
Uiteindelijk is de mest die de dieren produceren weer bestemd om de percelen vruchtbaar te houden. Zo is de cyclus van voedergewas -dier- vlees vrijwel rond.
Verder vinden wij de volgende punten op onze bedrijven belangrijk:De runderen die bij ons het bedrijf komen hebben de eerste 7 maanden bij de moeder gelopen.
Vrijwel alle runderen zijn gehuisvest op stro.
Antibiotica wordt enkel gebruikt indien strikt noodzakelijk. De runderen voor de huisverkoop zijn gegarandeerd vrij van antibiotica.
De afgemeste runderen worden op een rustige wijze vervoerd naar een ambachtelijke slachterij welke EEG-gecertificeerd is.
Natuurlijk is het altijd mogelijk om, op afspraak, bij de dieren in de stallen te kijken. In de zomer kunt u de dieren in de weide natuurlijk op elk gewenst moment bekijken.